Wij vinden het belangrijk om positief te trainen. Dit houdt in dat wij werken met een beloningssysteem. Door het goede gedrag te belonen stimuleren we de hond om de juiste keus te maken. Je zal zien dat je hond graag met jouw wil samenwerken en dat hij het leuk vind om naar je toe te komen in plaats van dat de hond wel komt maar bang is om op zijn kop te krijgen. Kijk maar eens naar het verschil in houding tussen een hond die positief getraind is en een hond waar de nadruk wordt gelegd op de dingen die hij fout doet.

Het werken met een clicker is erg fijn omdat je het gewenste gedrag precies kan aanklikken. Hierdoor leert de hond heel snel wat er van hem verwacht wordt. De clicker wordt gebruikt om een oefening aan te leren en eenmaal geleerd, wordt de clicker weer snel afgebouwd. De clicker zit bij de cursus of training inbegrepen.

Het is belangrijk om positief te trainen. Dit houdt in dat ik werk met een beloningssysteem. Door het juiste gedrag te belonen wordt de hond gestimuleerd om de juiste keus te maken. Hierdoor zal de hond ook graag met jou samen willen werken. Het contact tussen hond en eigenaar zal ook steeds hechter worden. Je wilt toch graag dat je hond het fijn vind om met jou aan de slag te gaan. Kijk maar eens naar het verschil in houding tussen een hond die positief getraind is en een hond waar de nadruk wordt gelegd op de dingen die hij fout doet. Een blije hond is veel gelukkiger en heerlijk om naar te kijken.

Het werken met een clicker is erg fijn omdat je het gewenste gedrag precies kunt aanklikken. Natuurlijk kun je niet zomaar beginnen met klikken. Eerst leren we je hoe je de clicker precies moet gebruiken. Daarna wordt de clicker gebruikt om een oefening aan te leren en eenmaal geleerd dan wordt de clicker ook weer snel afgebouwd.

Als je eenmaal leert omdenken door het positieve gedrag te belonen in plaats van het negatieve gedrag te straffen, zal je al snel een positieve verandering zien in de band tussen jouw en je hond.