Training

Detectie Gevorderden

Bij detectie voor gevorderden gaan we een stapje verder. We gaan het zoeken uitbreiden en moeilijker maken. We leren jouw hond om een geur aan te geven die verder verstopt is. Maar ook het doorzoeken van bijvoorbeeld een auto of koffers en tassen. Hier zullen we weer verleidingsgeuren plaatsen die jouw hond moet weerstaan. Zo leert hij om te zoeken naar de juiste geur. Je leert om te kijken naar je hond. De samenwerking en het herkennen van de signalen zijn belangrijk. Zo krijgen jullie nog meer vertrouwen in elkaar. Wil je graag meedoen aan wedstrijden dan behoort dat ook tot de mogelijkheid. Deze zullen wij ook zeker gaan organiseren.

Wij werken in kleine groepjes, zo kunnen wij elke cursist de juiste aandacht geven.

Deze cursus kan ook op locatie of via privétrainingen gegeven worden. Neem contact met ons op voor meer informatie.

6

Lessen

60 minuten

Les duur

€ 125,-

Prijs

Over mij

Mijn naam is Mariëlla van Eijk en ik werk al een aantal jaren met veel plezier als zzp-er op de Martin Gaus Hondenschool in Zoetermeer en Katwijk. Ook heb ik mijn eigen hondenschool Dogs and Joy.

Naast de opleiding Kynologisch instructeur I, II en III op de Martin Gaus Academie, honden EHBO en hondentaal I en II, heb ik ook de opleiding tot honden masseur gevolgd. Het is prachtig om te zien hoe de hond na een aantal sessies heerlijk ontspannen kan genieten van de massage.

De opleiding tot detectie instructeur heb ik gevolgd bij de Nederlandse Detectie Bond. Hier zijn we dan ook bij aangesloten om de kwaliteit te garanderen.

Detectie is niet alleen ontzettend leuk om aan te leren maar het versterkt ook de band tussen hond en eigenaar. Vooral drukke en onzekere honden zie je in veel gevallen veranderen in een hond met veel meer zelfvertrouwen en aandacht voor de eigenaar.

Verder vind ik, naast de puppy en basistrainingen, het geven van vervolgcursussen, behendigdheid, sport en spel, detectie en speurlessen erg leuk. Plezier in het samenwerken staat voorop.

Het up-to-date houden van alle kennis doe ik door regelmatig bijscholingen te volgen.

Ook geef ik graag privélessen. Persoonlijke begeleiding en afgestemd op wat nodig is.

Voor leuke dierenartikelen van o.a. de bekende merken Pomppa, Dog Copenhagen, Relaxopet, Kong en nog veel meer, kunt u terecht op mijn webshop www.viervoeterplaza.nl. Natuurlijk kunt u de artikelen ook afhalen op de hondenschool. Wij geven graag advies.

Training locatie

Dit gaat jouw hond leren

Wat gaan we doen:

We gaan de ruimtes waarin we zoeken moeilijker maken. Denk hierbij aan een auto, magazijn of kantoor. Jouw hond gaat leren om ook de moeilijkere plaatsen aan te geven als mogelijke verstopplaats. De hoeveelheid verleidingen gaan we vermeerderen maar ook de materialen zullen nog meer verschillend zijn. Jullie samenwerking zal nog beter worden en nog belangrijker het vertrouwen in elkaar.

Het toevoegen van prikkels en zoeken in een drukkere omgeving gaan ervoor zorgen dat jouw hond leert om zich te focussen op het vinden van de geur en de prikkels te negeren.

Alle cursisten kunnen zich via onze hondenschool aanmelden bij de Nederlandse Detectie Bond en diverse examens doorlopen. Het niveau loopt van makkelijk naar steeds een stapje moeilijker. Je kan deelnemen aan wedstrijden die via de Nederlandse Detectie Bond zijn aangemeld of georganiseerd. Een keurmeester zal de punten verdelen en zo kom je steeds een niveau hoger. Dogs and Joy zal in de toekomst zeker ook wedstrijden gaan organiseren. Iedereen kan op zijn eigen niveau meedoen. Dat maakt het leuk en laagdrempelig

Training bestaat uit:

Theorie
Materiaal om thuis mee aan de slag te gaan
Detecteren op moeilijke plaatsen
Verwijzing van de geur op moeilijke plaatsen
Meer prikkels toevoegen
Grotere ruimtes doorzoeken
Geurproef

Schrijf je nu in voor detectie gevorderden

Heb je de basis detectie-training gedaan en heb je de smaak te pakken van deze cursus? Ga dan een stapje verder en schrijf je nu in!

Maak een afspraak

De lessen zijn 6 weken achter elkaar op dezelfde dag en tijd.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Geslacht
Betaalmethode