Training

Detectie Basis

Detectie cursus basis

Bij deze detectiecursus leer je om goed samen te werken met jouw hond. De cursus is zeer geschikt voor drukke en onzekere honden maar ook honden die al wat ouder zijn en fysieke problemen hebben. We gaan aan de slag met het leren zoeken en detecteren van een geur. We gaan samen kijken waar je graag op wilt zoeken. Denk hierbij aan geld, drugs, speelgoed of kruiden. Je krijgt van ons oefenmaterialen mee naar huis zodat je gelijk lekker aan de slag kan.

Wij werken in kleine groepjes zo weten we zeker dat elke cursist de aandacht krijgt die hij/zij verdient.

Deze cursus kan ook op een andere locatie gegeven worden of als privétraining. Neem contact op voor de mogelijkheden en prijzen.

6

Lessen

60 minuten

Les duur

€ 125,-

Prijs

Over mij

Mijn naam is Mariëlla van Eijk en ik werk al een aantal jaren met veel plezier als zzp-er op de Martin Gaus Hondenschool in Zoetermeer en Katwijk. Daarnaast geef ik ook les voor mijn eigen hondenschool Dogs And Joy.

Naast de opleiding Kynologisch instructeur I, II en III op de Martin Gaus Academie, honden EHBO en hondentaal I en II, heb ik ook de opleiding tot hondenmasseur gevolgd. Het is prachtig om te zien hoe de hond na een aantal sessies heerlijk ontspannen kan genieten van de massage.

De opleiding tot detectie instructeur heb ik gevolgd bij de Nederlandse Detectie Bond. Hier zijn we dan ook bij aangesloten om de kwaliteit te garanderen.

Detectie is niet alleen ontzettend leuk om aan te leren maar het versterkt ook de band tussen hond en eigenaar. Vooral drukke en onzekere honden zie je in veel gevallen veranderen in een hond met veel meer zelfvertrouwen en aandacht voor de eigenaar.

Verder vind ik, naast de puppy en basistrainingen, het geven van vervolgcursussen, behendigdheid, sport en spel, detectie en speurlessen erg leuk. Plezier in het samenwerken staat voorop.

Het up-to-date houden van alle kennis doe ik door regelmatig bijscholingen te volgen.

Ook geef ik graag privélessen. Persoonlijke begeleiding en afgestemd op wat nodig is.

Voor leuke dierenartikelen van o.a. de bekende merken Pomppa, Dog Copenhagen, Relaxopet, Kong en nog veel meer, kunt u terecht op mijn webshop www.viervoeterplaza.nl. Natuurlijk kunt u de artikelen ook afhalen op de hondenschool. Wij geven graag advies.

Training locatie

Dit gaat jouw hond leren

We gaan aan de slag met het leren detecteren van een geur. Zo kan jij je hond leren op zoek te gaan naar geld, drugs, speelgoed of kruiden.

Deze cursus is niet alleen leerzaam maar versterkt ook de samenwerking en band tussen hond en eigenaar. Detectie is zeer geschikt voor drukke en angstige honden. Maar ook als de hond lichamelijke problemen heeft, is dit een goede cursus.

De cursus bestaat uit theorie en praktijk. Spelenderwijs gaan we steeds een stapje verder. Wil je gaan meedoen aan wedstrijden dan hebben we de keus uit bepaalde geuren. Daar zullen we bij aanvang van de cursus meer over vertellen.

Je krijgt van ons materiaal mee naar huis zodat je gelijk aan de slag kunt.

Aan het eind van de cursus kun je meedoen aan een geurproef als je dat leuk vind. Slaagt jouw hond voor deze proef dan krijg je een certificaat. Wil je echt verder gaan met het behalen van meer certificaten, dan gaan we je aanmelden bij de Nederlandse Detectie Bond waar we zijn aangesloten. Hier kun je officieel inloggen en meerdere certificaten halen op diverse niveau’s. Maar ook als je gewoon lekker wilt bezig zijn kun je de vervolgtrainingen bij ons volgen en certificaten behalen.

In de toekomst zullen wij ook zeker wedstrijden gaan organiseren. Of wat dacht je van een leuke detectie-dag met een thema. Zo leren jij en je hond onder verschillende omstandigheden zoeken. Plezier en samenwerken staan voorop!

Training bestaat uit:

Theorie
Trainingsmateriaal om thuis mee aan de slag te gaan
Verwijzing van de geur aanleren
Leren detecteren van de geur
Op verschillende manieren zoeken
Geurproef

Schrijf je nu in voor detectie basis

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak voor de detectiecursus basis.

Elke 6 weken start er een nieuwe training. Je traint elke week op dezelfde dag en tijd. Hiernaast kan je de training reserveren.

Na het maken van de afspraak krijg je een mail met meer informatie.

Ook privé-trainingen of trainingen thuis behoren tot de mogelijkheid. Neem dan even contact op voor meer informatie.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Geslacht
Betaalmethode